Oppsummering av sommer

Postet av Morten Breimo den 1. Sep 2024

Sommerferien er over for lengst, men for en sommer dette har vært!!!

Her følger en liten oppsummering basert på sannhet, selvskryt og dårlig hukommelse. På forhånd unnskyld hvis det noe jeg har glemt.

Jukola

Den store Jukola stafetten var 15-16. juni i Kauhava.

OK Moss stilte med to lag. Damelaget bestående av Erika, Pauline, Muriel og Emma løp seg inn som 278 av 1359 lag. Herrelaget bestående av Oliver, Johan, Øystein, Selmer, Øyvind, Donatas og Anders HE løp seg in på 197 plass av 1617 lag.

Ok Moss kan være meget fornøyd med disse resultatene.

I 2025 er det kun 2,5 time kjøring fra Helsinki og betraktelig enklere logistikk. Bare å glede seg. Noter 14-15. juni i kalenderen.

 

Camp Stokke

Samme helg som Jukola var det en liten gjeng ungdommer fra kretsen som dro til Vestfold for Camp Stokke. Det var tidligere tradisjon for kretsen å delta men ikke de siste årene. Dette er et meget vell organisert opp lett for ungdom mellom 13 og 16 år. De fikk prøvd seg på sprint trening med runners choice, sprint løp, innendørs og skogsløp. Veldig hyggelig og sosialt arrangement så vi må forsøke å til dette neste år også.

Et bilde som inneholder utendørs, sko, himmel, personAutomatisk generert beskrivelseRunners choice

O-festivalen

O-festivalen ble arrangert på Sjusjøen og Lillehammer i år. OK Moss hadde over 20 deltagere med i år og det ble flere gode resultater.

Sprinten gikk i Lillehammer og det ble rapportert om veldig morsomme og utfordrerne løyper. Kan nevne at blant topp 5 fikk vi Alfred med 2. plass, Stein Klyve med 3. plass og Tuva med 4. plass.

Mellom og langdistansen gikk på Sjusjøen. Her fikk løperne testet seg på fjellterreng. Også mange gode resultater her.

Alle våre ungdomsløpere kom inn blant topp 20 begge dagene i relativt store klasser. Tuva vant sin klasse på dag 1 og 3. plass på dag 2.

O-festivalen neste år arrangeres på Geilo.

Johan i Lillehammer

Sørlandsgaloppen Bø Telemark

OK Moss hadde på forhånd reservert plass på O-campen og alle plassene ble tatt+ noen til og vi 37 deltagere på løpene.

Sprinten var inne på Bø sommerland som ga et interessant terreng med få rette gater og noen blindgater som flere av klubben ente opp i.

I de 3 resterende løpene gikk i flotte skoger med arena i kort rusle tur fra O-campen. På kvelden ble det langbord på campen. Veldig flott arrangement. Neste år går Sørlandsgaloppen i Kristiansand og OK Moss vil igjen sikre oss med plass på O-campen.

Selvfølgelig ble det mange flotte plasseringen for klubbens løpere. Faktisk så mange at jeg ikke kan liste alle her. Tuva og Mira delte store fruktkurver med alle på campen.

JWOC i Tsjekkia

Nå kan OK -Moss også skryte av å ha en verdensmester.  Med Alfred på ankeretappen ble det junior gull på Norge under JWOC i Tsjekkia.  Og om ikke det var nok så løp han også inn til bronse på mellomdistanse.

Et bilde som inneholder person, utendørs, Menneskeansikt, klærAutomatisk generert beskrivelseJublende Alfred etter bronsemedaljen

Les mer om stafetten her og mellomdistansen her.

 

Fjord-O i Bergen 3.-7. July

Bare en av klubbens løpere hadde våget seg over fjellet til Bergen. Ser at Karl Aasmund løp bra. Spesielt de 3 første dagene hvor han var blant topp 10.

Morokulien 2 dagers 6.-7. July

Her var også OK Moss representert men med bare en deltager, Roy Gjerding.

 

Gammelskolla 2 dagers 13-14 July

Også her var OK Moss representert med Pauline og Karl Aasmund

 

Bavarian Forest 5 days

Familien Jakobsen og Lundsrud pakka bilen og kjørte ned til Syd-Tyskland og løp Bavaria 5 days.

Premie ble det vist på flere av våre.

Det er stort tilbud på o-ferie i hele Europa. Anbefaler alle våre medlemmer til å prøve dette. Veldig flotte arrangement og veldig forskjellig terreng enn hva vi er vant med. I Tyskland er det vist vanlig med øl i premie.

 

 

Et bilde som inneholder klær, person, mann, skoAutomatisk generert beskrivelseErik fornøyd med premien

 

 

 

 

O-Ringen

Sommeren store orienteringsarrangement med 20 000 deltagere! En stor gruppe fra OK Moss deltok på de 6-7 løpene som ble arrangert i Oskarshamn i år. Litt bekymra var vi som skulle bo på campen da det kom et enormt regnfall bare dager før og satte deler av campen under vann. Men vår del av campen var tørr, og vi trengte ikke hjelp av traktor for å komme oss på plass.

Det ble løpt ungdomsstafett, 5 skogsløp, elitesprint og innendørs orientering. Etappeseier ble det på Mira, Alfred og Sondre.

Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, utendørsAutomatisk generert beskrivelseMira neddynget i premier

På kveldene ble det langbord, oppvisning av de beste og verste strekkene på storskjerm og tradisjonell middag på Pinchos.

Veldig flott arrangement som ga mange fine sommerminner og imponerende sportslige resultater av en liten klubb fra Moss.

Neste år arrangeres O-ringen i Jönköping. Det er færre campingplasser neste år så det kan være lurt å reservere plass allerede nå. Noter 20-26. juli i kalenderen.

 Stemning på O-Ringen

Hovedløpet og O-landleiren 

Kort vei for våre ungdommer til årets Hovedløp og O-landsleiren da det var FSK som stod for arrangementet.

Deltagere fra Moss var Tuva, Sofie, Pauline, Trym, Oscar og Anders RE. Emma, Johan, Anders HE og Birk var med som trenere. Og Tonje var med som leder. Så klubben var god representert.

God sportslige resultater ble det også. Spesielt hyggelig å se Sofie tilbake i skogen etter langt skadeavbrekk. Men hun må ha gjennomført god alternative trening i vinter for etter en spennende avslutning løp hun in på sølv plass i langdistansen. På langdistanse ble det også 4. plass på Tuva og 5. plass på Pauline.

Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, himmelAutomatisk generert beskrivelseSofie på pallen

Nest dag på sprinten klaffet det meste for Pauline og det sikret en sølv medalje. Tuva var rett bak og sikret en 4. plass.

Som om ikke dette var nok så var Pauline med å sikre Østfold seier i kretsstafetten.

Det var ikke bare konkurranser. Under O-landseleiren ble det tid til masse fjas, moro-o og disco. Det ble knytte nye vennskap som man vil ha mye glede av på fremtidige arrangement.

 

Gutta klar for HL



Norges cup og NM ultralang

Oliver, Johan, Birk og Emma var i Østmarka og løp norgescup mellomdistanse og NM ultralang.

Meget sterke prestasjoner av Oliver og Johan med henholdsvis 5. og 7. plass på mellomdistanse og 7. og 12. plass på ultralang.

Nå er det bare å glede seg til NM Uka i Verdal der OK Moss stiller med et meget sterkt stafettlag.

 

 Hva skjer fremover?

Men selv om sommeren er på hell er det mange muligheter å løpe orientering. I løpet av noen hektiske uker har OK Moss arrangert rekruttering på CF løpet, KM Stafett, Ungdomsserieløp med overnatting, MM lang, 2 treningsløp, 2 treninger og 2 Kråkecup. Takker alle som stiller opp. Uten deres innsatts hadde det blitt stusslig o-miljø i Moss.

25. manna nærmer seg, pass på og meld deres interesse via hjemmesiden vår.

Vi har rekrutteringsstand på aktivitetsdagen i Nesparken til lørdag som vi følger opp med nybegynnerkurs i Nesparken 10, 17. og 24. september. Benytt anledningen til å ta med venner, kollegaer og bekjente for å prøve ut den fine sporten vår. Kaia trenger hjelp alle disse dagene så hvis du har anledning ta kontakt med Kaia på kaia.kristine.lie@gmail.com.

I tillegg til høyt aktivitetsnivå er rekruttering noe av det viktigste vi gjør for å holde klubben levende. Alle klubbens medlemmer kan bidra med å få ut informasjon om sporten vår. Selv om vi vet at orientering er verdens beste sport trenger vi hjelp til å spre budskapet.  

 Følg med i kalenderen, mere morro på gang.

 

Mvh

Morten

På vegne av styret

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.